• No products in the cart.
Košarica Plaćanje

Naša priča

Upoznajte našu pivovaru

~

U proljeće 2015. godine, u početku novovalne pivarske revolucije koju još znamo i pod popularnim nazivom craft, nas dvoje, Sanja i Dino znanja smo stečena u kućnom hobiju odlučili podijeliti s drugima. Dakako, nismo bili jedini, ali u ponudi rastuće skupine domaćih nezavisnih pivovara, smatrali smo da nečega bolno nedostaje – tradicionalnog piva s ishodištem u Europi. Obožavamo lagere i mislili smo – lagerska piva kao da su ostala rezervirana za korporacije, mimo njih pivovare koje su kuhale takva piva i prelako se dalo izbrojati, a svidjelo se to nekome ili ne, u ovim krajevima pivarstvo smo upoznali prije svega preko carskih vojnika koji su nastanjivali vojarne od Osijeka preko Daruvara pa do Siska i Zagreba te preko čeških doseljenika. I svi su oni kuhali samo jednu vrstu piva – pilsner! Osim toga, rijetko je koje novo pivo nosilo autentičan zagrebački pečat, metropoli koja je ujedno i mjesto s najviše ljubitelja piva, nitko nije ponudio baš njihovo pivo. Odnosno njihovo kvalitetno pivo.
Kredit za stan dobio je odgodu, a nasljeđeni novac kojim smo ga mogli dobrom dijelom otplatiti Sanja i ja smo odlučili uložili u pivovaru koju smo posložili u prostoru nekadašnje pekarnice u Naletilićevoj ulici u Remetincu. I tako je tamo nastao naš Fulir, bavarski pilsner jasno prepoznatljivog zagrepčanskog imena.

Dino&Sanja
Dino i Sanja
- osnivači pivovare

Doista, teško bismo se tada a i sada sjetili nečega zagrebačkijeg od gospona Fulira iz kultnog filma. Za Fulirom su uskoro stigli i Tamni Fulir, pa onda IPL i Huncut, pa za njima brojni specijali. A navika se konzumiranja piva koja dolaze iz nezavisnih hrvatskih pivovara širila, došlo je vrijeme da Fulir krene čak i na more. Prodaja je tražila i veći kapacitet, naša je pivovara našla novi prostor, tek nedaleko od stare lokacije. Naš novi dom sad je na Brezovičkoj cesti na potezu između Remetinca i Botinca. Europski zajam omogućio nam je više kapaciteta i tehnologije – automatiziranu liniju za punjenje boca, stroj za pranje kegova i dodatnih 6.000 litara kapaciteta. Jedino piva ostaju ista, Fulir, Huncut, Tamni i društvo specijala i dalje se vrte, ali u novom ruhu jer zagrebački štih mora postati nacionalnim.

Pandemija je ubrzala i podizanje webshopa koji će koliko-toliko nadomjestiti druženje uz čašu točenog Fulira. Kako god bilo, za nas priča je s Pivionicom uvijek ista – pij dobro a ostani punih džepova. Pivo je kod nas uvijek bilo odraz osobnosti i životnog stila, a istovremeno i narodno pivo za svaku priliku – i za tekmu s dečkima i za slobodno vrijeme i opuštanje. Uz novi dizajn etiketa red je napraviti i novi dizajn internetskih stranica Pivionice, sada je cijela pivovara u novom ruhu!

TIMELINE

Naruči pivo za doma

20. ožujka 2020.

Naruči pivo za doma

[DOSTAVA PIVA NA KUĆNU ADRESU] Od danas i naša piva možete naručiti na kućnu adresu pozivom na broj 0914051305 ili mailom na adresu info@pivionica.hr Narudžbe s dostavom su također moguće na: – beershop.hr – Vrutak webshop – Harat’s Beer Boutique Zagreb – narudzbe@pomalo.life Vrlo skoro narudžba će biti moguća na još nekim web shopovima pa ćemo naknadno dopuniti ovu objavu. Također, podsjećamo da sva naša piva možete kupiti u našem dućanu PIVIONICA Store u sklopu pivovare, a redovito su dostupna i u maloprodajnim trgovinama Vrutak, Roto dinamic, Konzum, Vestok, Harat’s Beer Boutique Zagreb, Travno dragstor te Gastro Shop Pomalo (Dubrovnik). PIVIONICA Store nalazi se na adresi Brezovička cesta 21/b, u blizini Arena centra (Remetinec-Botinec).

Read more

American Pale Ale u boci

20. ožujka 2020.

American Pale Ale u boci

Naš American Pale ale odsad imamo i u boci 0,5L.

Read more

Novo odijelo za Fulira

29. siječnja 2020.

Novo odijelo za Fulira

Nakon 5 godina Fulir ima skroz novi look! Uskočio je u novo odijelo pa pazite da vam ne promakne.

Read more

Redizajn logotipa

29. siječnja 2020.

Redizajn logotipa

Nakon 5 godina odlučili smo logotip osvježiti i približiti vrijednostima koje zastupamo, a to su jednostavnost i suvremenost.

Read more

New Zeangland IPA

18. siječnja 2020.

New Zeangland IPA

New Zeangland juicy & hazy IPA IBU 55 ABV 6,3% Pivo karakteriziraju tropske voćne arome dobivene od 4 novozelandska hmelja – Bruce, Rakau, Waimea, Southern Cross te australskog Galaxyja. Lagano i prozračno tijelo piva uz ječmene sladove čine još pšenica i zob, a laktoze nema. Još ponešto boca možete nabaviti u našoj trgovini u Pivovari, a točeno možete probati u: Bistro Šalša, Caffe bar Kairos club, Woody Beer Bar, Horvati, Hop In Craft Beer Bar, Harat’s Beer Boutique Zagreb (Gajeva i Savica), Craft Room i Valhalla beer bar

Read more

Santa’s Wish – English Red Ale

16. prosinca 2019.

Santa’s Wish – English Red Ale

Pitali smo Djedicu što bi on htio za Božić. Nije dugo razmišljao. Dohvatio je svoj borfon i odmah nam odgovorio da želi pivo! I to pivo crvene boje. Obećali smo mu ispuniti želju pa smo pivo brzo spojili kod Woody Beer Bar, Hop In Craft Beer Bar, Bistro Šalša i Caffe bar Kairos club da navrati kad bude blizu, a uskoro će ga moći naći i na drugim mjestima. Da bi Djedica ostao poletan, Santa’s Wish je ale blagih osvježavajućih voćno cvijetnih nota sa samo 5,2% alkohola.

Read more

Otvorili smo STORE!

2. listopada 2019.

Otvorili smo STORE!

Nakon dugog perioda planiranja, dogovora i priprema svečano vas obavještavamo da smo otvorili shop u sklopu pivovare. Zamišljen je kao mjesto gdje možete probati i kupiti sva naša piva – ona u redovnoj ponudi i specijalna koja izlaze povremeno. Posebnost je što ćete specijale koje inače imamo samo točene uzeti za van u boci . U galeriji slika pogledajte kako su tekle pripreme i uređenje. Cure su vrijedno slagale, a bilo bi im i lakše da ih Fulir nije stalno naslikavao i smetao im. Možda to i nije bilo loše jer bi stavile još više cvijeća nego sada. U svakom slučaju posjetite nas. Adresa je Brezovička cesta 21b.

Read more

Green Grass of Home – Session IPA

12. rujna 2019.

Green Grass of Home – Session IPA

Ljeto je gotovo, vratili smo se doma s putovanja i vrijeme je za nove doživljaje! Green Grass of Home oda je povratku na staro, na svoje. Upravo takav osjećaj budi naša nova session IPA kojom dominiraju klasične biljne, citrusne i borovinaste arome. Zasluge pripadaju klasiku Simcou te novim vladarima IPA, Azzaci i Idaho 7. Poštujući tradiciju pojačali smo gorčinu pa je dojam potpun – vrhunski doživljaj biljnih aroma i mekane gorčine. IBU – 40 ABV – 4.1%

Read more

R’n’B Weekend

24. svibnja 2019.

R’n’B Weekend

Iduća tri dana smo u dvorištu Gliptoteke na R’n’B Weekend festivalu hrane i pića.

Read more

The Beertija Rijeka – Meet The Brewer

19. travnja 2019.

The Beertija Rijeka – Meet The Brewer

Danas smo na Meet The Brewer u The Beertija Rijeka na Trsatu. Degustiramo Fulira, Huncuta, Africa Juicy Tea Ale, Styrian Session IPA i American Pal ale. Nakon degustacije svira Krešo i Kisele kiše!

Read more

Styrian Session IPA

6. travnja 2019.

Styrian Session IPA

Styrian Session je IPA laganog prozračnog tijela s naglaskom na osvježavajuću citrusno-tropsku kombinaciju aroma slovenskih hmeljeva Styrian Cardinal i Styrian Wolf. Blago izražena gorčina u pozadini podsjeća nas da je ovaj stil nastao kao blaža i pitkija verzija IPA-e. Abv 4.4% IBU 35

Read more

Africa Juicy Tea Ale

19. ožujka 2019.

Africa Juicy Tea Ale

Prizovimo sunce uz novo pivo Africa Juicy Tea Ale! Ovo je novo pivo iz našeg Blossom Diversity serijala. Nadahnuće smo našli u Africi pri čemu smo koristili afrički čaj Rooibos, kardamom i koricu naranče. Pivo je laganog prozračnog tijela vrlo blage gorčine s mnogo biljnih aroma čaja i naranče koja mu daje voćni juicy karakter.

Read more

Sencha Rose Tea Ale

19. veljače 2019.

Sencha Rose Tea Ale

[NOVO PIVO] Sencha Rose Tea Ale je lagano ale pivo suptilnih biljnih i cvijetnih aroma dobivena kombinacijom sencha zelenog čaja, latica ruže i jasmina. Zlatne je boje, prozračnog i pitkog tijela vrlo blage, gotovo neprimjetne gorčine.

Read more

Fulir Stout

30. studenoga 2018.

Fulir Stout

Jeste li probali Oatmeal Stout? To je engleska verzija stouta sa zobi koja je za razliku od irskih punija i kompleksnija.

Read more

Čarobna frula – premijera u HNK

23. studenoga 2018.

Čarobna frula – premijera u HNK

Sinoć je u HNK održana premijera Mozartove opere Čarobna frula. Proslavu premijere u svečanoj dvorani upotpunio je i naš Fulir.

Read more

Change konferencija – KING ICT

17. listopada 2018.

Change konferencija – KING ICT

Ove godine naš Fulir pobrinut će se za opuštajući dio na konferenciji Change u organizaciji KING ICT.

Read more

Brown IPA

13. listopada 2018.

Brown IPA

Naša nova Brown IPA je polako krenula na točionike. Pažljivo birani sladovi daju blage note sušenog voća i čokolade dok hmeljevi daju voćno-citrusnu kontru. Pivo je punijeg tijela, a završava dugim ugodnim voćno-čokoladnim aftertasteom. IBU: 55 ABV: 6.2%

Read more

Nova oprema

18. lipnja 2018.

Nova oprema

Danas nam je stigla nova oprema: 3 nova tanka automatska linijska punilica boca s etiketirkom stroj za pranje kegova

Read more

Zagreb Beer Fest

17. svibnja 2018.

Zagreb Beer Fest

Svratite danas do Zagreb Beer Festa, tu vas čekamo sa svijetlim i tamnim Fulirom i pale aleom Secret Moschino. Sigurno ćete uživati jer muzika je odlična, ponuda hrane i piva vrhunska, a i livada je prekrasna…

Read more

In Bloom DIPA

26. travnja 2018.

In Bloom DIPA

Naš novi uradak je spreman i moći ćete ga probati danas! Radi se o Double IPA-i s 8.5% alkohola i 88 IBU-a gorčine. Da bismo proljetno prštavilo boja i mirisa cvijetnih livada i drveća dočarali u čaši piva odabrali smo hmeljeve Centenniel, Equanot i Lemondrop.

Read more

Secret MosChinoo Pale Ale

3. ožujka 2018.

Amerika i Australija, dva kontinenta, dvije suprotne strane svijeta. Razdvaja ih golemo tajnovito prostranstvo. A što ih spaja? Pa vrhunski hmelj, naravno! S jedne strane američki klasici Mosaic i Chinook, a s druge australski Vic Secret, spojeni u Pale ale znakovitog naziva Secret MosChinoo! Kombinacija je to hmeljeva citrusno-borovinastih aroma u spoju pale alea srednje punog tijela dok blaga gorčina naglašava arome korice naranče i grejpa. Premijera piva je uz tap takeover u Hop In Craft Beer Baru danas u 19…

Read more

Tko pjeva, zlo ne misli – premijera u HNK

29. rujna 2017.

Tko pjeva, zlo ne misli – premijera u HNK

Sinoć je u HNK održana svečana premijera predstave ‘Tko pjeva zlo ne misli’. Odličnu atmosferu nakon predstave glumačkoj ekipi i prisutnim gostima upotpunilo je i vaše pivo – Fulir. Posebno nas je razveselilo što smo u razgovoru doznali da dobrom dijelu prisutnih na zabavi ovo nije prvo upoznavanje s našim pivom. Time smo dobili potvrdu da ovo čime se bavimo nije šnel-pivarstvo, nego ‘umjetnički užitak’, kako kaže Fulir, a na tome smo zahvalni prvenstveno vama koji nas podržavate. Svojom podrškom neovisnom pivarstvu uspjeli ste zainteresirati jednu od temeljnih ustanova umjetnosti i kulture naše zemlje. U galeriji slika možete pogledati dijelić atmosfere s predstave i druženja nakon predstave.

Read more

Preselili smo!

16. ožujka 2017.

Preselili smo!

Pozor, pozor, dragi naši pivoljupci! Obavještavamo vas da smo vam beskrajno zahvalni što nas podupirete i što ste nam omogućili da se napokon preselimo iz malog natiskanog pogona s kojim smo počeli u novi veći. Osim sreće zbog toga što ćemo napokon moći i prolaziti između tankova zapravo se najviše veselimo malom vrtu za odmor kojeg još trebamo urediti za nas i sve naše posjetitelje. Naša nova adresa je Brezovička 21b, a radovi su još u tijeku. Piva još nema, ali uskoro će ga biti u još većim količinama.

Read more

Pumpkin Ale

28. listopada 2016.

Pumpkin Ale

Od Halloweena do Dana zahvalnosti (Thanksgiving day) u craft svijetu vrijeme je Pumpkin Ale piva. Ovaj stil piva originalno potječe od siromašnih seljaka u Americi koji su u jesen pivo kuhali s dodatkom bundeve čime su zamjenjivali udio (tada skupog) ječmenog slada. Pivo su začinjavali istim začinima koji se koriste u popularnom sezonskom kolaču pumpkin pie. Pivo se kuha krajem rujna i početkom listopada da bi se počelo piti na Haloween,…

Read more

Huncut hoppy lager

21. srpnja 2016.

Huncut hoppy lager

Imamo novo pivo – Huncut hoppy lager! Pravo ljetno osvježenje – lagani pilsner hmeljen američkim hmeljevima.

Read more

IPL – India Pale Lager

8. lipnja 2016.

IPL – India Pale Lager

Imamo novo pivo! Spojili smo tradicionalni lager s aromatičnim hmeljevima – Amarillo, Citra, Simcoe i Nelson Sauvin. Bilo je puno izazova – obzirom da je lager, vrijeme odležavanja i niska temperatura zahtjevali su dosta truda i suhog hmeljenja da se dobije najviše arome. Dobili smo pivo punijeg tijela, ugodne gorčine i puuuuuno arome hmelja! Nazvali smo ga jednostavno IPL – da se odmah zna Dakle, malo tehnikalija: Stil: India Pale Lager IBU: 45 Alkohol: 5,5%

Read more

Tamni Fulir

3. svibnja 2016.

Tamni Fulir

Imamo novo pivo, Fulir Tamno! Stil piva je modificirani Altbier, stari njemački brown ale stil koji izvorno potječe iz Duseldorfa.

Read more

Naš prvi nastup

17. rujna 2015.

Naš prvi nastup

Prvi festival piva u Sisku 17.09.2015.

Read more

Imamo Fulira!

16. rujna 2015.

Imamo Fulira!

Fulir je spreman za sutrašnji prvo predstavljanje na festivalu u Sisku.

Read more

Prvo kuhanje

1. kolovoza 2015.

Prvo kuhanje

Došao je i taj dan! Nakon četiri mjeseca priprema, nabave i instalacije opreme, danas smo skuhali prvu šaržu Fulira. Fulir je svijetli lager njemačkog pilsner stila, cvjetnih aroma plemenite sorte njemačkog hmelja Tettnang. Za mjesec i pol možemo očekivati prvo punjenje!

Read more

Stigla oprema!

24. lipnja 2015.

Stigla oprema!

Stigla nam je kuhaona i fermentori. Kuhaona je od tri posude, kapaciteta neto 250L. Fermentori su 500 litara. Spajamo i planiramo kuhanje!

Read more

Osnivanje pivovare

2. travnja 2015.

Osnivanje pivovare

  Nakon dvije godine kućnog pivarstva odlučili smo otvoriti pivovaru! Smjestili smo se u Naletilićevoj ulici u prostor iseljene pekarnice. Krećemo u nabavu opreme i registraciju cjelokupne ‘papirologije’. Uređujemo i opremamo prostor i veselimo se svakom nabavljenom uređaju.

Read more

Scroll to top